A tetőrendszerek gyártásának területén a hornyolt (vagy korcolt) lemezből készült tetőlemezek a tetőkészítés korszerű megoldását képviselik, de ugyanakkor a hagyományos tetők gyors és egyszerű alternatívájának tekinthetők. A hornyolt lemez jó választás úgy az átlagos házak, mint az új, illetve modern épületek befedésére is. Rugalmassága révén a hornyolt tetőlemez rendhagyó épületek befedésére is használható. Ezenkívül a hornyolt tetőlemez irodaházak vagy kereskedelmi központok befedésére is alkalmas, mivel nem rontja az épület esztétikáját.

Gyártási jellemzők

A BILKA hornyolt lemezt az építmény követelményeinek függvényében 0,45-0,6 mm névleges vastagságban gyártjuk.
A lemezek igény szerinti hosszra készíthetők, nagyon hosszú lemezek gyártására is lehetőség van. Rendkívül nagy méretű tetők esetében a lemezek hornyolására az építőtelepen kerül sor, különleges berendezésekkel, a BILKA műszaki tanácsadóval való előzetes egyeztetést követően.
A BILKA hornyolt lemez minimum 3⁰-os lejtésű tetőzetek kialakítását teszi lehetővé, és a SSAB beszállító által gyártott PLX különleges svédacél lemezek esetében 12 színváltozatban készül. Alternatívaként a DX51 acéllemez is használható, mely sokféle színváltozatban elérhető.

Műszaki jellemzők

Műszaki jellemzők

Alapanyag Mindkét oldalán poliészterrel védett horganyzott acéllemez
Lemezvastagság 0,45 – 0,6 mm
Tejles szélesség 560 mm
Fedési szélesség 550 mm
Horony magassága 25 mm
Súly 4 – 7 kg/mp
Fényes kivitel szavatossága 10 év színtartás és korrózióállóság
Matt kivitel szavatossága 15 év színtartás és korrózióállóság
GrandeMat kivitel szavatossága 30 év színtartás és korrózióállóság
SSAB szavatosság 30 év korrózióállóság és 15 év színtartás
Élettartam 60 év, ellenáll a hőmérséklet-ingadozásoknak

AJÁNLATKÉRÉS – KAPCSOLAT