Ez nem a Szeleburdi család, amikor a ficust leviszik sétálni. A fákról az a tudományos álláspont, hogy helyzetváltoztató mozgást végeznek. Vagyis helyváltoztató mozgásra képtelenek. Nos lehet, hogy talán van még a bolygónkon is mit felfedezni, mielőtt a Marsra mennénk, ugyanis elég sok videó található az interneten olyan fákról, amelyek sétálnak.

Először szeretnénk megmutatni, a Dél_Amerikában található sétáló fákat. A megfigyelések alapján, akár 20m-t is képesek megtenni. Hogy miért mozognak találgatják, a legésszerűbb és egyben legegyértelműbb magyarázat az, hogy egy jobb helyért vándorolnak. A gyökereik növesztésével hosszú idő alatt képese k arrébb „sétálni”. Ez lejjebb a videóban látható is.

De mi van azokkal a fákkal amelyek nem akarnak ennyit vesződni?

A misztikus ENT-ek a fantázia szüleményei, ám lehet, hogy van valami tudományos alapja, amit még ma is meg lehet olykor figyelni? Vagy fake videókról lenne szó? Mi is találtunk a kutatás során olyat, ami minden bizonnyal csalás, de vannak olyan jelenetek is, amelyek kimerítik a „hiszem, ha látom” fogalmát. Rábízzuk mindenkire, hogy mit hisz, akár csalás, akár létező jelenség, érdekes, hogy a fákkal mik vannak! 😀

Egy összeállítás, amiben a „jobb” felvételeket lehet látni:

És végezetül a “gyöngyszem”, ami mindere magyarázatot kíván adni:

Források: youtube.com