Új Európai Bauhaus: a fa- és fűrészáru a befutó az építőiparban

Az európai fafeldolgozó ágazat új kezdeményezéssel állt elő, a Wood Sector Alliance for the New European Bauhaus (Wood4Bauhaus.eu) célja, hogy a fa kulcsszerepet játszhasson az épített környezet szénelnyelővé történő átalakításában.

Az Új Európai Bauhaus-mozgalmat számos ernyőszervezet támogatja, például az InnovaWood EU (faanyagkutatási, innovációs és oktatási hálózat), az Európai Falemez Szövetség (EPF), az Európai Fafeldolgozók Szövetsége (CEI-Bois), az Európai Építőipari és Famegmunkáló Szövetség (EFBWW) és az Európai Fűrészipari Szövetség (EOS).

A széles bázison alapuló szakmai együttműködés keretében április 8-án konferenciát tartanak, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a körforgásos gazdaság átalakító erejére, és rávilágítson az innovatív faalapú termékek és építési rendszerek sokoldalúságára. Különös együttműködési partnerségeket fog javasolni a fafeldolgozó ágazattal az Új Európai Bauhaus számára.

A fa és a faalapú paneltermékek természetesek, fenntarthatóak és éghajlat-pozitívak, valamint számos előnyt kínálnak, akárcsak az energiatakarékos konstrukciójú és innovatív bútoranyagok, ezért mind megfelelnek az Új Európai Bauhaus céljainak.

Dr. Uwe Kies, az InnovaWood főtitkára szerint az Új Európai Bauhaus nagyszerű lehetőség a faipari vállalatok, kutatók és hallgatók számára – és tegyük hozzá, a fa- és fűrészáru-forgalmazók, fatelepek, készház-építők és könnyűszerkezetes házak kivitelezői számára is. A szó szerint fenntarthatóbb jövő építéséhez szeretettel várják mindazokat, akik szeretnének részt venni az új Bauhaus programban. A Wood4Bauhaus online konferenciát 2021. április 8-án, 10.00 – 16.00 óra között tartják, mely ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

(Forrás: Fatáj.hu)

További bejegyzések:

2021-04-06T12:36:45+02:00

Hagyj üzenetet

nyolc + 13 =

Go to Top